söndag 23 november 2008

Medalj

Måndagar och fredagar befinner jag mig i Vilstahallen för att träna 14 st 6-8 åriga tjejer i gymnastik. Vi tränar mest styrka och smidighet men givetvis kullerbyttor och hjulningar. Vi utnyttjar alla redskap i hallen så att tjejerna om några år kan välja om de vill gå vidare till truppgymnastik eller till individuell tävlingsgymnastik. I går var de med om sin första riktiga trupptävling. På fredagens genrepsträning så talade vi om för tjejerna att de inte fick bli besvikna om de inte fick några medaljer det är 10 lag som tävlar och endast tre lag får pris.

-Fast de verkar som ni tränare kommer bli besvikna om vi inte får medaljer för ni har varit väldigt arga på oss idag, sa en av tjejerna
-Det är ju för er skull, svarar vi lite ursäktande.
Tävlingsdagen var lång. 3 minuter är tjejerna ute på plan och gör kullerbyttor, hjulningar och några hopp. Vi var där halv nio och kom därifrån halv fyra. Det är en väldigt lång dag för tre minuter. Men om det är de bästa tre minuterna är det värt det!
Guld till EGF! Tjejerna var överlyckliga dels för att de verkligen var bäst men också för att de trodde att det fått en medalj i riktigt guld runt halsen. Och vi tränare är nöjda att de förstår så tidigt att om de inte blir några medaljer är det vi som blir mest besvikna!! :-)

Inga kommentarer: